San Martín koreografı hakkında bir belgesel yayınlarlar

Doğal

New member
1970'lerin sonuna doğru üretilen San Martín'in çağdaş balesi için ilk kreasyonlarından bugüne kadar, Koreograf Mauricio Wainrot O şirket için ve dünyadaki çok sayıda oyuncu için 40'tan fazla çalışma bir hacim tasarladı.

Ve şimdi, kırk yıldan fazla bir süre sonra, bu yolun bir kısmı yansıtılıyor Belgesel Wainrot, perde arkasında Yönetmen Teresa Costantini, 24 Haziran'da San Martín Tiyatrosu'nun Lugones Odası'nda planlanan Teresa Costantini. Neredeyse bir saat boyunca, Buenos Aires'te doğan bu sanatçının kişisel yaşamı bölümleriyle bazı çalışmalarının parçaları ve Polonyalı Yahudi göçmenlerin bir ailesinin oğlu örgülü. Belgesel, diğer yandan bazı olağanüstü noktalara dayanan bol ve uzun bir rotanın kesimidir.

Sinemada, cinsiyetiniz ne olursa olsun, baskı uygulanır; Ve sayısız birikmiş saatlerden şüphesiz kaçınılmaz hale geldi Costantini bir seçime yol açar. Bu durumda, farklı eserlerin yazarı için getirdiği sonuçlarla belirlendi.

Hakkında Fırtınahangi deneme parçaları görülür ve diğerleri zaten sahnede – hepsi San Martín'in çağdaş bale sanatçılarıyla – diyor Wainrot: “2006-2018 yılları arasında [se refiere a la fecha de estreno original y a la de su reposición] Bana bir fırtına oldu; Bana birçok şeyin başıma geldiği 12 yıl, bazıları çok zor ama aynı zamanda diğer iyi olanlar. Fırtına yazdığı son çalışmaya dayanıyor William Shakespeare Ve bu benim en sevdiğim yaratım. Ana karakter olan Prospero, çok fazla güce sahip bir adam, ama aynı zamanda kitapları ve yıldızları seven ve diğer siyasi güçler tarafından savaşan bir entelektüel. “

Onunla ilgili olarak Desire denilen bir tramvay Eşyalı oyuna dayanarak Tennessee Williamsdiyor: “Tiyatro okuduğumda – çok gençti – hareket etmek istedim Tramvay … Ve sanırım adamım olduğunu düşünüyorum Kowalsky'nin karakterini yapın. “

Son olarak, bunu yapmadı ama yıllar sonra bu drama, dansın izin verdiği şeyle oynayan koreografik dile döndü: sadece metinde belirtilen ancak fiziksel olarak görünmeyen karakterleri dahil edin, yani kendilerini böyle kurumsal değiller.

Belgeselde iki daha açık kişisel ve zıt koşul ortaya çıkıyor. Bir yandan söz Plastik sanatçı, giyinme odası, set tasarımcısı ve Mauricio Wainrot'un iş ortağı Carlos Gallardo'nun trajik ölümü. Gallardo Aralık 2008'de bir trafik kazasında öldü; Yıl sonu partilerini geçmek için Córdoba'ya birlikte seyahat ediyorlardı: “Otoyolda sürdüm ve bir inişte biriken su miktarı, araba dönmeye başlıyor, zamandan çıkıyor ve bir ağaçla çarpıştık. Carlos'un yattığını ve ölmek istediğini gördüm.”

Bu kasvetli hafızayla tezat oluşturarak, başka bir zamanda, Wainrot Çocukluğuna kadar: “Babam beni dans etti – yaklaşık altı yaşındaydım – ve bana dans okumak isteyip istemediğimi sordu; sonra beni ulusal dans okuluna götürdü. 200 kız, 200 anne ve ben, tek adam vardı. Yönetmen babama şunları söyledi: 'Oğlunun ilahi ama çok utangaç.'

Belgesel ile övünen birkaç tanıklık var: Paloma Herrera, Julio Bocca, José Miguel OnaindiaMaría Ricceto, Luis Faldutti, Igor Yebra ve Andrea Chinetti, San Martín Balesi'nin şu anki direktörü ve temasını tanıtan Ana Frank: “Mauricio benim için rolü yarattı ve bir karakterin tiyatro yönünün ne kadar tercüman olduğunu keşfetmek çok önemliydi. İşlev başladı ve ben artık ben değildim; Ana'nın derisinde, onun acılarında ve hayal gücünün yarattığı harika dünyada.”

Nazizm ergeninin ne yazık ki ünlü gazetesi, koreografinin temeliydi. Wainrot için uluslararası bir kariyer perspektifini açtı.

“Ana Frank Burada sadece büyük bir başarı değildi ve insanlar bunu çok güçlü bir şekilde aldılar çünkü diktatörlüğün korkunç yıllarına bir cevaptı. Aynı zamanda İsveç'te ve daha sonra Almanya'da bir sonraki mecliste oldu. İki ülkede aynı şey oldu: Sonunda alkış yoktu. Ve sonra, yavaş yavaş, gittikçe daha yoğun ses çıkarmaya başladılar. Muazzam bir duygu yaşadım ve babamın, annem gibi Nazis toplama kamplarında tüm ailesini kaybettiğini hatırladım. “

Erken Ana Frank Ve Fırtınayakın zamanda değiştirilen, üretiminde iki geçici uç Mauricio WainrotÖte yandan, her zaman önümüzde bir koreografik proje var. Bu yüzden, Wainrot, perde arkasında Bir koreografın portresi, arzuları, hırsları ve meyveleri olarak önerilmektedir, ancak aynı zamanda Arjantin'deki dans tarihinin bir ifadesi olarak ortaya çıkar.

*Wainrot, perde arkasında 24 Haziran'da 21 Haziran'da, Corrientes 1530 San Martín Tiyatrosu'nun Lugones Odasında gerçekleşir. İki daha fazla projeksiyon daha olacak: 25 Haziran, 15; ve 26 Haziran'da 18 yaşında.

*24 Salı günü, 19'dan beri çağdaş bale tiyatro salonunda bir süit sunacak Buenos Aires istasyonlarıAstor Piazzolla'nın müzik ile Wainrot koreografisi. Ardından, koreograf ve Teresa Costantini ile açık bir konuşma yapılacak.