Londra'daki Latin Amerikalı sanatçıların ağları

Doğal

New member
Latamesa Londra merkezli Arjantin ikilisi tarafından kurulan küratörlük bir girişimdir, Carolina Orlando Ve Pilar Seivane2023'te. Birleşik Krallık'ın başkentindeki Latin Amerika sanatçıları için toplantı alanlarının boşluğunun önünde, bu bağlantı bağlantılarını geliştiren bir uygulama geliştirmeye karar verdiler.

Şimdiye kadar tedavi edilen üç sergi ile ikili bu yıl Mart ayında açılacak bir grup Paint Mucciacacia GalerisiLondra. “Dört sanatçının üçü Birleşik Krallık'ta yaşayan Latin Amerika. Sergi, kişisel ve kolektif arasındaki sınırları araştırıyor, beden ve bölgenin çevresi, tarihi, hafızası ve bilinçaltı ile ilişkisi üzerine yansıtıyor ”diyor Orlando N.

Örnek “ve böylece kırık onar” görünümü.

Son Grup Sergisi Galeri ile işbirliği içinde iyileştirildi Dış mekanBuenos Aires ve Londra arasında göçebe, Ve böylece kırık, kendilerini düzeltir. Altı Latin Amerikalı sanatçı Alejandra Mizrahi, Mara Caffarone ve Kurt Luluayrışma personeli; Eilen Itzel Mena, UME Dahlia ve Camila Bra Sommers Galerisi, Londrageçen yıl Kasım'a kadar.

“Tüm sanatçılar teknikler fikrini getirdi, manuel, diğerleri travma fikri, OnarmaDeğişiklik, uygulamaları için olası bir birlik olarak ortaya çıktı. Hepsi esneklik, adaptasyon, hafıza, önemlilik ve sanatsal jest fikirlerini araştıran eserlerdir ”diyor Orlando ve Seivane N.

Serginin detayı ve böylece kırıklar kendilerini düzeltir.
Serginin detayı ve böylece kırıklar kendilerini düzeltir.

Neyin değiştirildiğini değiştirmek kaç eylem mümkündür? “Aynı zamanda yılın ikinci yarısı için Eylül ayında Londra'daki bir kurumda planlanan ve hala onaylanacak bir sergi düzenliyoruz. Ayrıca, yıl sonuna doğru. Buenos Aires'te bireysel bir örnek planladıkfinansmanı yönetmeye devam ediyoruz. 2026'nın ilk bölümünde aynı projeyi Londra'ya taşımak amacıyla kurumsal bir alanda gerçekleştirilmek istiyoruz ”diyor ikili gelecek projeler hakkında.

Ve böylece kırık, kendilerini düzeltir: mesafeleri değiştirin

Sommers Galerisi'ndeki serginin küratör metni, “Uygulamaları, teknik bir eylem ve şiirsel bir sembol olarak değişiklik kavramlarını araştırıyor” diyor.

Değişiklik töreninde gerçekleşen jestler nelerdir? Latin Amerika kimliği akan ve göçmen deneyimi Hikayenin merkezinde görünürler. Göçmen sanatçılar, terimin geniş anlamında, hareket halinde, fiziksel, zamansal hareketli sanatçılar.

Latamesa
Latamesa

Hikayenin çizgilerinde sürekli kimlik müzakeresi de ortaya çıkıyor, kimliği değiştirmek ne olabilir? Kendimle bir araya gelin, kendimi dikin, beni bağlayın, vücudu bedenle birleştirmek, işi sanatçıya geri döndürün, toplanan maddi olmayan viskisaliteyi anlayın.

“Sonunda bugün olduğum gibi olduğuma inanıyordum, ancak artık hissetmediğim nefretleri ve sevdiğimi hatırlıyorum. Ancak korkarım, değişen arzular esasen değişmez. Belki de temel yoldur ”diye yazıyor Italo Svevo Bazı otobiyografik çizgilerde. Hafızada Değişiklik Deneyimleri Yaşadı, artık bize ait olmasalar bile, özü yeniden biçimlendirmenin kaç kez mümkündür?

“Eserlerin formalitesinde de bir uyum vardı. Göçmen olma deneyimine hitap eden bu güvenceden inşa etmek için kırılganlık var ”diyor Latamesa Öğle yemeği ile doğan projebelki de anonomasya'nın toplantı alanı gibi paylaşılan yiyecekler.

Sergi detayları.
Sergi detayları.

Sommers Galerisi'nde yer alan sergi, eserler arasında sürekli bir jest oluşturan farklı materyallerle çalışan bir grup sanatçıyı konjuge etti. Bakışın yakaladığı resmi afiniteler, bir topluluk oluşturan jest olarak, Bir grup heterojen deneyim Latin Amerika'nın sürekliliğinin bir yolu formüle edilir.

Havada Yaşa: İki Şehir Arasında Bir Galeri Yönlendirme Deneyimi

Sommers Galerisi'ndeki sergi, Arjantin tarafından yönetilen galeri Latamesa ve Weather arasında bir işbirliği idi. Gonzalo MaggiBuenos Aires ve Londra arasında. Her iki deneyim de İngiliz başkentinde bir Latin Amerika sanat sahnesini pekiştirmekten bahsediyor.

“Birçok şey hissedilir – açık havada yaşarken -, projenin bu göçebe yönü ile giderek daha rahat hissediyorum, sürekli yükselttiği zorluk, istikrarsızlık, dış mekan olma kavramı ile ilgileniyorum, fiziksel bir alana sahip olmanın anlamı olan ve bir galerinin nasıl bağlantılı olduğu sorusunu cevaplar.

Dışarıda bir hayat sürmek için değişiklik yapılabilir mi? Hayati seçimin onarımı var mı?

Galeri sahibi, “Projenin mantığı, sanatçının eserlerinden geliyor, bir alanı dolduracak eserler değil, eserler için bir alan” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Eğlenceli olan bir mantık değişikliği, çok ilgileniyorum, geleceğin ne olacağını, nasıl bir araya getirileceğini düşünmek, şu anda başka bir şekilde bir projeye sahip olmayacaktı.”