“Gerginliği yönetmeyi gerçekten seviyorum”

Doğal

New member
Kariyerinin bundan daha fazlası olduğunu varsaydığında mühendislik diplomasının yarısına gelmişti. sahne sanatları evreni. Otuz yıl sonra bu Uruguay'ın en önde gelen kültür yöneticilerinden biri. Gerardo Grieco öyleydi Sodre Ulusal Oditoryumu Genel Müdürüburada yeni bir yönetim sistemi uyguladı. Ayrıca yönetmenliğini de yaptı Solis Tiyatrosurestorasyonu ve modernizasyonu sırasında. Sala Zitarrosa'yı kurdu Montevideo Belediyesi'nden başkentin sanatsal gelişimine yönelik kültür politikaları tasarladı ve uyguladı. Yeni mücadeleniz Teatro Colón ve biliyorsun, kolay olmayacak.

–Dünyada bu tip tiyatroların yönetim modelleri var mı, yok mu?

–Her tiyatronun kendi kurduğu kendi sistemi vardır. Bir yönetim modelinin bu teknik bilgiye saygılı olması gerekir. Tiyatro sadece bina değil, içinde yaşayan insanlar, onu ziyaret edenler ve tüm yaratıcı süreçte rol alan kişilerdir. Çok fazla dünya deneyimi var evet ama burada da biriken şey bu.. Burada sadece Arjantinlilerin değil, kıtanın ve tüm dünyanın sahip olduğu bir dünya hazinesi, bir miras var. Bu nedenle, yönetim modelinde bir değişiklik ihtiyacı konusunda bakan ve sunduğum tüm ekiple çalışmaya başladığımızda bu, şu sorulara yanıt verdi: bu kurumun kurucularının hayalini yeniden anlamlandırmaya ve yeniden yorumlamaya yönelik güçlü bir ihtiyaçGeçtiğimiz yüzyılın başında bunun, kendilerini dünyanın büyük başkentlerinin turuna çıkaracakları stratejik bir yatırım olduğunu çok açık bir şekilde anladılar. Bugün Buenos Aires bir kültürdür ve Teatro Colón bu gelişimin omurgasıdır. On yıl önce şehir yönetimi başka bir stratejik yatırım yaparak tiyatroyu binasına yeniden ışıltı kazandırdı. Artık içinde bulunduğumuz zamanı yeniden yorumlayıp aynı rüyayı yeniden görmemiz gerekiyor. ama 21. yüzyıl için.

– 21. yüzyılda böyle bir tiyatronun en büyük zorlukları nelerdir?

– Günümüzde tiyatroların karşılaştığı zorluklar çok büyük olmasına rağmen gerçekte sahne sanatlarının anlamı aynı kalıyor: Tekrarı olmayan bir anda gerçekleşecek ve ancak eğer gerçekleşirse gerçekleşebilecek benzersiz bir sanatsal deneyim yaşamak için bir araya geliyoruz. Tüm hizmetler, üretim, unsurlar ve bilgi bir araya geliyor. Yani öyle insanın en manevi duygusunun derin bir kurtuluşu. Bu, teknolojik devrim ve bunun kullanımlarımız ve geleneklerimizde yarattığı değişiklikler karşısında çok daha büyük bir zorluktur. Öte yandan tüm insanlık için yeni zorluklar var: Nasıl birlikte yaşıyoruz, beklentisini genişleten bir varoluşu nasıl yaşıyoruz. Dolayısıyla değişen bu karmaşık dünyada tiyatroların, özellikle de bu tür tiyatroların işlevi benim için çok daha önemli çünkü bizi bu insanlıkla, devredilemez ve yerini teknolojinin alamayacağı toplumsal duygu ve sanatsal deneyimle bağlantı kurmaya davet ediyor ve zorluyor.. Aslında bu teknoloji, bu tiyatroların çalışmalarını daha pahalı hale getiriyor çünkü daha talepkar izleyiciler için tüm kalite standartları daha yüksek.

Gerardo Grieco, Buenos Aires'teki Teatro Colón'un genel müdürlüğünü devraldı Fotoğraf Juanjo Bruzza

–Julio Bocca, Ballet Estable'ın dünyadaki en iyi on topluluktan biri olmasını arzuladığını söyledi. Tiyatronun tamamı için benzer bir hedefiniz var mı?

–Benim arzum en iyisini vermek, en fazlasını vermek ve bunu hayatı en çok değiştiren şey olan tiyatronun, sanatın hizmetine sunmaktır. Julio ile Uruguay'ın Sodre bölgesinde inanılmaz şeyler yaptıkBunlar sizi en çok ödüllendirenlerdir ve elinizden gelenin en iyisini yapmakla, sistemler oluşturmakla, yönetimle, lojistiği, kaynakları ve parayı organize etmekle ilgilidir, böylece o gün olan şey verebileceğimizin en iyisidir.

–Son yıllarda tiyatro yurt dışından gelen sanatçılara zamanında ödeme yapmakta ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu, kötü bir uluslararası itibara neden oldu. Bu nasıl çözülebilir?

–İlk olarak Sayın Bakanımızla şunu söyledik. borçlara bakacağız ve bunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalışacağız. Columbus bir dünya sembolüdür, ona kötü para ödeyemezsin Almanya'da, Fransa'da yaşayan bir sanatçıya ya da burada dans eden birine. Zamanında ve doğru ödeme yapmanın sembolüdür. ayrıca doğru olanı ödeyin (ve borçlu olduğunuz miktardan fazlasını değil). Sonra tiyatroyla ilgisi olmayan, ülkeyle, dolar kullanma ihtimali olan şeyler var. Durumun bize kötü şans getirmemesini umuyoruz ancak bunu yapabileceğimize inanıyoruz.

–Gelecek yıl ahırların cesetleri yüz yaşına girecek. Bu şirketler nasıl kutlanacak?

–Çalışıyoruz. Bizim için 2025 yılının tamamı cast yılı olacak ve bunun sembolik olarak çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü bunlar yeteneklerin desteklenmesi ve geliştirilmesinin temeli. Oyuncular bu tiyatronun kalbidir ve Julio Bocca'nın dediği gibi: 100. yılı kutlamak aynı zamanda bu kadrolara değer vermek, kendi sanatçılarımızı tanımak ve oradan başlamak demektir. Bu çok büyük bir politik tanım.. Havai fişek gösterisi gibi eylemler yapmayacağız veya modaya uygun sanatçıları işe almayacağız ama sanatçılarımızın yanında olmak için çok çalışacağız. Bu bir maraton.

Gerardo Grieco, Buenos Aires'teki Teatro Colón'un genel müdürlüğünü devraldı Fotoğraf Juanjo Bruzza

–Salı günü en az sekiz yönetmen kendini tanıttı. Her biri asistan ve uzmanlardan oluşan bir ekiple geliyor. Daha az para harcanması gereken bir dönemde tiyatronun neden bu kadar danışmanlı bir üniversite organına ihtiyacı var?

–Bu bir yeniden yapılanma. Birincisi, tek bir figüre inanmadığımız için bu tiyatronun ekip çalışmasına ve ortak liderliğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Önceki organizasyon şemasına bakarsanız genel ve sanat yönetmeni vardı, sonra yönetim müdürlüğü, sanat prodüksiyon müdürlüğü, stüdyo müdürlüğü vardı ve ancak o zaman bale, koro ve orkestra ortaya çıktı. yaptık cesetleri yukarıya kaldırıyoruz ve tüm bunları bu vizyonun hizmetinde olacak şekilde yeniden yapılandırmak için çalışıyoruz. her disiplinde uzman Her biri en fazlasını sunan esnek, modern ve akıcı bir modelle çalışır.