En karmaşık kötü adam olan Serena Joy'a veda

Doğal

New member
Karakteri Serena Joy, Avustralyalı aktris tarafından ustalık Yvonne Strahovskiserideki en ilginç anlatı kemerlerinden birine sahipti Hizmetçinin Hikayesi: Çok çok, Bu onu daha çekici hale getirir. Anti -eminor, muhafazakar, dini, “Kadınların Yer” kitabının yazarı, parlak, soğuk ve hesap makinesi olan Serena, kocası Fred Waterford'un elinde Gilead'in oluşumunda anahtardı.

İlk iki mevsimde, hem hizmetçisi – Defred – hem de ev personeli ile acımasız, duyarsız ve sertti: bir bebek sahibi olmaya takıntılıydı. Üçüncü sezondan itibaren yapıyı yeniden düşünmeye başlar, bazı empati ve anlayış gösterir. Altıncı ve son taksitte, yeni Gilead'de cömert bir evlilik olan tüm hizmetçilerle yeni bir aşk ilgisi (Komutan Warthon derisinde Josh Charles) olacak.

Serena Joy, “Hizmetçinin Hikayesi” nde ilahi bir çağrı hissediyor.

Şimdi yeni Bethlehem (Nueva Belén) olarak adlandırılan Gilead'e dönmesini sağlayan ilahi bir görevdi: “Tanrı'nın benim için bir planı var ve artık ondan saklanamıyorum” diyor, Kanada sürgününden ve dönüşü üstleniyor, bir erkeğin annesine dönüştü. Haziran Osborn (Elisabeth Moss), müttefiki veya düşmanı ile uyumlu olduğu gibi gergin bir ilişki sürdürüyor.

Dergi ñ Aktris Yvonne Strahovski ile uluslararası bir basına katıldı. Hizmetçinin hikayesi, 9 Nisan'dan Paramount+'da.

Hizmetçinin Hikayesi Büyük bir kültürel etkisi oldu, bir fenomen haline geldi. Serinin mirası nedir?

– Miras yıllar içinde belirginleşti. Kesinlikle, serinin sembolizmi televizyon ekranından alındı ve gerçek hayata götürüldü ve bu gerçekten bir direniş sembolü haline geldi ve özellikle kadınlar için ve kadınlar için bir sesle. Ve bu inanılmaz. Bu serinin böyle bir şey olacağını bilecekti, sanırım sembolizm anlamında ikonik olduğu söylenebilir. Bence bir direniş ve umut mirası var.

Video

“Hizmetçinin Hikayesi” nin son sezonu

– Hiç huzur bulacağınızı ve gerçekten mutlu olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

– Hiç yapıp yapmayacağını bilmiyorum, ama bu sezon Serena'yı daha önce hiç görmediğimiz bir şekilde görüyoruz: daha mutlu. Bu sezon boyunca onu gerçekten mutlu gördüğümüz bir an var. Ve gerçekten lezzetli olan sadece bunu görmek değil, aynı zamanda mutluluğunu bulduktan sonra olan şey. Dizimizde yükselen şey büyük çökmeli. Bu da çok heyecan vericiydi.

– Haziran ve Serena ilişkisini nasıl tanımlarsınız? Çünkü dostluk var, ama tam olarak değil; Affetme var, ama tam olarak değil; İntikam var, ama tam olarak değil.

– İlişkinizi tanımlamak çok zor. Bunun işlevsiz, zehirli aşk ilişkisi olduğunu söyleyerek şaka yapıyoruz. Çok fazla tarih var. Garip bir şekilde birbirlerine bağımlıdırlar, ancak birbirleriyle bir ilgisi olmak istiyorlar. Aynı zamanda ihtiyaç duyarlar, çok farklı şekillerde büyük bir umutları vardır. Ayrıca ilham alırlar, saygı duyarlar ve birbirlerinden nefret ederler.

Serena Joy'un yeni bir aşk ilgisi olan Komutan Warthon'un derisinde Josh Charles Hizmetçinin Hikayesi.
Serena Joy'un yeni bir aşk ilgisi olan Komutan Warthon'un derisinde Josh Charles, “Moring Masalı” nda.

– Serena'nın geçen sezon için zihinsel durumu nedir? Çünkü Gilead'den uzak durma fırsatı var, ama geri dönmeye karar veriyor. Peki motivasyonunuz hakkında ne düşünüyorsunuz?

– Bu sezon birçok seçeneğim olduğunu sanmıyorum. Yeri olmayan bir kadın, bu ironik çünkü kitabı ilk sezonda “Kadınların Yeri” olarak adlandırıldı. Artık bir evi yoktu ve kötülüklerin en küçüğü arasında seçim yapmak, Kanada'da kalmak ve Gilead'den tekrar yakalanma riskini yürütmek, aynı zamanda oğlunu ele geçirmek ya da yeni keşfedilen Nueva Belél ülkesine gitmek ve yine lider olmak zorunda. Bu ona iki hastalığın en küçüğü gibi görünüyor. Seçimlerde, hayatta kalma, duygusal yeteneklerinde yer alan birçok faktör vardır. Ve bence bu sezon oğlu sayesinde yumuşuyor.

– Serena Joy'un karakteri büyüleyici, kendini bu oyunda bir piyon veya oyuncu olarak görüyor musunuz? Çünkü Gilead'den çok fayda sağladı ve onu her zaman tanımıyor, ama aynı zamanda bir kadın, bu yüzden aynı sistemle çok fazla acı çekti.

– Onun için uygun olan, bir taç ve büyük elbiseli kraliçe ya da kurban olması gerekiyorsa böyle olacak. Ondan nefret etmeyi seviyoruz çünkü bencil ve ortak iyilik için değil, sadece kendisi için bu kararları veriyor. Fakat bu kurtarılabilir anlara sahiptir ve bazen daha iyi bir karar verir ve bazen gelişmez ve duyguları onu devralmaz. Bu yüzden onu görmeyi seviyoruz, çünkü değişmemi istiyoruz ve bence bu sezonun değişmesi ve daha iyi kararlar vermesi her zamankinden daha fazla fırsatı var.

– Flashback'lerden, bu sezon Fred'den önceki Serena'nın hayatı hakkında daha fazla göstergeye sahibiz. Geçmiş mevsimlerde annesini aldık. Şimdi biraz babamız var. Nasıl görüyorsun?

– Bu sezon babasıyla olan ilişkisinin birazını görebilmemizi seviyorum. Bu ve ondan beklediği ve çoğu insanın bildiği için, ebeveynlerinizin, rehberlerinizin hayatınızda sahip olduğu beklentilerle başa çıkmak zor, herkes belirli bir şekilde yetiştiriliyor ve belirli baskılar var ve aynı zamanda onlara sahip. Belirli idealleri ve belirli inançları olan iki kişi tarafından yetiştirilen bir kişidir. Kesinlikle ne olduğu ve ne kadar kırmak istediğinizi, seyahatinizin bir parçası.

Televizyon dizisinin son sezonunun sahnelerinden birinin çerçevesi Hizmetçinin Hikayesi.
Televizyon dizisi “The Hidan'ın Hikayesi” nin son sezonunun sahnelerinden birinin fotoğrafçısı.

– Haziran ve Serena arasındaki ilişkiye gelince, ilk bölümün bir ifadesi var. Belki oradan yeni bir şeyler inşa edebilirler veya bu yeni sezonda bu ilişkinin değişimini nasıl görüyorsunuz?

– Daha dürüst bir yere dönüştük, ama bence bu sadece Serena'nın kendisiyle daha dürüst ve çiğ olduğu fikrinden geliyor. İlk önce kendisine karşı dürüst olmadan Haziran'a karşı dürüst olabildiğimi sanmıyorum. Belki de eylemlerinin ve seçimlerinin sonuçlarını biraz daha görebilir. Bu, Haziran ve Serena'nın etkileşim biçimini etkiler.

– Neredeyse 10 yıl, 6 mevsim geçirdiler, diziye veda etmek, karakterlere ne kadar kolay veya zor?

– Bir parti düzenleyeceğimi ve veda etmekten çok mutlu olacağımı düşündüm ve bunu yapmaya hazır olduğumu düşündüm ve sonra Serena'ya veda dediğimde beklenmedik bir şekilde aşırı acı çektim. Bu programı yapan tüm oyunculara ve takıma bayılıyorum. Ama Serena ve tüm bu insanlar arasındaki fark, tüm bu insanları tekrar göreceğimi bileceğim, sonsuza dek bağlar ve arkadaşlıklar var, ama Serena'yı bir daha görmeyeceğim. Çok zor, garip ve karmaşık, Serena gibi, çok karmaşık, onunla da çok garip ve karmaşık bir ilişkim var ve ben de halkla birlikte ondan nefret etmeyi ve onu yargılamayı seviyorum, onu ne kadar sevdiğimi fark etmedim.

Nick ve Komutan Lawrence Hizmetçinin Hikayesi.
Nick ve Komutan Lawrence “Hizmetçi Masalı”.

–Lisabeth Moss bu sezon dört bölüm yönetti. Onunla bir oyuncu ve yönetmen olarak nasıl çalışıyordu?

– Çok uzun zamandır birlikte çalışıyoruz, bu kolay ve akıcı bir süreç. İş yerinde akışkanlık var, çünkü hem kameranın dışında, kameradan önce birlikte harika bir hikayemiz var, bu yüzden gerçekten inanılmaz. Kameranın önünde eylem ve kesme kelimeleri arasında gerçekten oynama fırsatımız var ve her ikisinin de Elisabeth ve ben oynamayı ve keşfetmeyi sevdiğine inanıyorum.

Çoğu oyuncu keşif yapmayı sever ve bu aynı zamanda yapımcılarımız, showrunners ve senaryo yazarlarımız için bir değerdir. Bize özgürlük verildi. Çünkü herkes çok işbirliği yapıyor ve bunu yapmamız için rahat bir alan var. Ve sanatçılar olarak, hepimiz bu karakterlere gelişmemize ve büyümemize ve kendi fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve duygularımızı koymamıza izin verdik. Ve Gilead çok katı olmasına rağmen katı değildi. Yaptığımızda katı değiliz.

– Dizi, baskı ve kadın düşmanlığı ile ilgili konuşmaların özellikle önemli olduğu bir zamanda ortaya çıkıyor. Dizi şu anda sona eriyor, güçle ilgili gerçek sorunlardan bazıları özellikle onları gören insanlar için önemli. Nasıl görüyorsun?

– Çok ilginç bir an. Her zaman olmuştur. Ayrıca 80'lerde çıkan kitabın tarihine dönen Margaret Atwood, roman hakkında konuştuğunda bir şey icat ettiğini söyledi. Gerçek hayattan, tarihten aldı ve bu kitaba koydu ve şimdi onunla televizyon programını yaptık. Bu kitabın yıllar boyunca alakalı olması ve şimdi başka bir hayatı olması inanılmaz. Bu dizinin ekranı geçmesi ve bir direnç sembolü olarak gerçek hayatın bir parçası olması inanılmaz. Şimdi, dünya çapında kullanılan katman olan kırmızı tunik sembolizmine sahibiz. Bu sezon öğrendiğim şey, yorucu olmasına rağmen ilham verici olduğu. Haziran her zaman umut bayrağını korumuştur.