“Zengin ve kahve için kahve yok”

Doğal

New member
Gazeteci ve yazar, Nicolás Artusi arkasındaki kişi Kahve sommelierbir görevle 15 yaşına giren bir karakter: “dünyanın en sevilen ve nefret ettiği içecek” yapımcılarının ombudsmanı olmak. Böylece ilk kitabının alt başlığını dua ediyor, Kahvebir üçlemenin başlangıcı Kahve Kılavuzu – Profesyoneller ve amatörler için tekniklerle – ve son Coffee Atlas, 80 kahve ülkesine dönüşhepsi Planeta tarafından düzenlendi, Amerika'nın farklı ülkelerinde.

Kitap aşığı, özel dergiler ve sitelerde incelemeler yazıyor ve bir romanın yazarıdır. Benzer arıyorum (Seix Barral) ve arkadaşlık üzerine bir dizi makale, Arkadaşlarım (La Conjura), bir sonraki editörler fuarı için beklenen. Akışta, her öğleden sonra Günün menüsü Ve kültürel tüketimleri arasında Arabalardaki komedyenler kahve alıyorile ilgili Jerry Seinfeld.

“İyi ve kötü bir kahve arasında ayrım yapmanın yolu çok fazla içmek N.

– Kahve evreni, bir atlas aracılığıyla – Nostaljik-, bize eşitsizliklerden bahseder: kahve üreten fakir ülkeler ve onu tüketen zenginler.

–Tlas ve ülkelerin tanımı bu eşitsizliği beyaza beyaza koymanın iyi bir yoluydu. Tam olarak kahvede en fazla harcayan ülke Danimarka'dır ve en fazla kahveyi satın alan üç ülke ABD, Japonya ve Almanya'dır. Kahve üçüncü dünya çağrılarında üretilirken tüm zengin ülkeler. Afrika'ya adanmış kitabın merkezi bölümünde, kahvenin vahşi bir bitki olmasına rağmen, kolonileşen Avrupa güçlerinin kolonilerini karlı bir toprak haline getirmek için büyük mülkleri kurduğunda nasıl geliştiği görülüyor. Orta Amerika ve Karayipler'de de benzer bir şey oldu. Atlas gibi esasen başarısız bir cihaz aracılığıyla bolluk paradoksunu somut bir şekilde ifade etmenin bir yolu gibi görünüyordu, çünkü doğal olarak üçü olan bir şeyi iki boyutta çoğaltmak imkansız.

– Arjantin'de kahve kültürü, biraz tango ve özel bir kahve dükkanı dalgasına sahibiz. Her iki gerçeklik de birlikte yaşar?

– Şimdilik barışçıl, çok farklı olmalarına rağmen ve sonunda her şey olumlu bir meseleye neden olacak. On yıl önce ve daha az, Arjantin'de satın alınan kahvenin% 99'u Café de Brezilya idi. Ve bugün özel kahve dükkanlarının ortaya çıkmasıyla birlikte özel kahve yüzdesi%100'ü ısırmaya başladı. Bir yandan, Ruanda, Endonezya'dan Kosta Rika'dan evinize az ya da çok yakın ve erişilebilir bir yerde kahve içme seçenekleri var. Ama öte yandan, bu da Geleneksel yerler ve yanmış kahve veya petrol bardağına yapışıyortekliflerini yenilemek zorunda çünkü eğer kahve dünyasının dışında kalmazlarsa. Birkaç yıl önce eski kahvelerden en iyi kahveyi seçmek için bir yarışmanın jürisiydim. Tortoni, Londra, 36 bilardo, Los Angelitos Café'ye gittik ve ona söylemeyen genç bir barista olan TABAC Café'yi kazandık. Ve bana olduğunu söylediler Müşteriler arasında çok fazla direnç Kötü iyi kahveyi istediler. Kısacası, bir yedek durumdur: Özel kafeterya teklifi arttıkça, aynı zamanda geleneksel çubukların kötü kahvelerinin yerini almasıyla daha iyi kahve alınacaktır.

–Atra ünlü konfigürasyonu işyerinde Café del Coral'dır. Bir üretkenlik içeceği mi?

“Evet ve hoşuma gitmiyorum.” Aslında, eserlerdeki molaya denir Kahve molasıyani, düzenleme ile 15 dakika olan bir kahve molası yapalım ve tam olarak Kafeini beyne ulaşmaya ne götürür?. Lab de Laro'nun bir dakikanızı kaybetmemesi için milimetrede incelenir. Bu faydacı kahve enstrümantasyonu, keyfi unutuyor, bana Koreli bir filozofun yeni bir kitap yazması için adil bir argüman gibi görünüyor.

– Keyif amacına göre, kahve hakkında olası bir lüks olarak konuştunuz. Kriz zamanlarında sürdürülebilir mi?

– Biz onu bağlamda koymak zorunda bir zevk gazeteciliği yapıyoruz ve yemek yemeyen insanların olduğu bir ülkede ahlaki açıdan çok zor. Yine de olası lüksü tutuyorum çünkü, Viski veya şarapla olanların aksine, zengin ve kahve için kahve yok, fakir için. Andy Warhol, Coca-Cola ile aynı şeyi söyledi: İngiltere Kraliçesi için köşe dilencisi ile aynı. Bu kahvenin servis istasyonunun veya Buenos Aires'in en kötü kafeteryasıyla aynı maliyeti: Bugünün gümüşüne yaklaşık 3000, 4000 peso. Yaklaşık üç dolar. Bu yüzden, Ekonomik kadar değil, keşif ve bilgi olasılığı nedeniyle. Daha iyi bir kahve alıyorum çünkü nerede içeceğimi biliyorum ve çünkü nasıl hazırlamalarını veya bana hizmet etmelerini istediğimi talep edebilirim. İçinde yaşadığımız korkunç eşitsizlikler ve nüfusun% 20'si için bir ekonomik model oluşturma eğiliminde olan bir panorama ile bile, bunun demokratik bir erişim içeceği olduğunu söyleyebiliriz.