“Trump'ın ekibi bunun kötü niyetli bir karalama olduğunu söylediğinde güldüm”

Doğal

New member
Gülümseyerek “Günler önce sessiz bir meditasyon inzivası yapmıştım” diyor. Jeremy StrongHüzünlü, tuhaf ve sonuçta Kendall'ı boyunduruk altına alan karakteri canlandıran Veraset. “Gerçekten buna ihtiyacım vardı.” Hangi anlamda? “Artık çok fazla gürültü ve koşuşturma var. Sadece hayal edebildiğim fırsatlara sahibim.” Emeklilik, oyuncunun kendini sıfırlamasına olanak tanıdı ve kendisi de oldukça rahatlamış görünüyor.

Güçlü benzersizdir. Kırklı yaşlarına kadar pek tanınmayan bu komik ve çılgın medya dramasında başrol oynaması için seçildi. VerasetJesse Armstrong'un yazısı. Ancak güçlüŞu anda 45 yaşında olan bu süreçte bazı dersler aldı. Röportajlarda bu aydın yürekten konuştu ve işini fazla ciddiye alan abartılı bir oyuncu olarak eleştirildi. Bu onu incitti ve hâlâ bu yeni hayata devam ediyor, dolayısıyla sessiz bir geri çekilme.

Umarım Kasım ayı için de rezervasyon yaptırmışsınızdır. Bir molaya ihtiyacı olacak. Filmin güçlü yıldızları Çırak. Hayır, bu Alan Sugar'la ilgili değil, o egomanyak programı başlatan ve en büyük egoyu sona erdiren iş adamıyla ilgili: eski Amerikan başkanı. Donald Trump.

Jeremy Strong “Çırak”ta.

Film, Trump'ın kökeninin hikayesini anlatıyor. Ailenin emlak işini devraldığı 1970'lerden, Trump Tower'ı inşa edip gösterişli imparatorluğunu kurduğu 1980'lere kadar. Trump rolünü Sebastian Stan canlandırıyor. Strong, Trump'ın acımasız ve ahlaki açıdan yozlaşmış avukatı ve akıl hocası Roy Cohn'u canlandırıyor. Bu onun sapkın Kendall'ının on katı.

Aynı zamanda yılın en tartışmalı filmi. Trump'ın 2024 kampanya sözcüsü Steven Cheung bunu “çöp kutusuna layık kötü niyetli bir karalama” olarak nitelendirdi. Strong, “Beni güldürdü” diyor. “Çünkü bu tam olarak Roy'un onlara yapmalarını tavsiye ettiği şeydi. Saldırın, her şeyi inkar edin, asla yenilgiyi kabul etmeyin. Taktikleri dezenformasyon kampanyasıdır. Filmi görmeden zararlı olabileceğini varsaydılar. Ancak “Bunda Trump'ın övünmediği veya övünmediği hiçbir şey yok.”

Trump'ın ilk karısı Ivana'ya tecavüz ettiği sahne ne olacak?
Bu olay 1990'daki boşanma beyanında yer aldı, ancak daha sonra tecavüzden “gerçek veya suç anlamında” bahsetmediğini söyleyerek ifadeyi değiştirdi. Trump iddianın “açıkça yanlış” olduğunu söyledi, dolayısıyla doğruluğu tartışılabilir mi?

“Tarihsel kayıtlarda var” diye savunuyor. Güçlü. “Yalancı şahitlik riskiyle birlikte yeminli ifadeyle verilmişti. Ve yıllar sonra, artık yemin altında değil, iptal edildi. Bu yüzden sanırım onun doğruluğunu başkalarının yargılamasına izin verdik.”

Jeremy Strong, geçen Haziran Tony Ödülleri'ni kazandı. Fotoğraf: Reuters
Jeremy Strong, geçen Haziran Tony Ödülleri'ni kazandı. Fotoğraf: Reuters

Sansür?

Hangi şekilde Çırak filmin kafesleri sarsması bir iltifattır, göz önüne alındığında yönetmen Ali Abbasi Filmlerin eskisi gibi önemli olmasının beklenmediği bir dönemde bütçeye uygun bir indie film. “2024'te sansürün pençesinden kıl payı kurtulduk” diyor güçlüendişe ve gurur karışımı bir duyguyla.

İlk gösterimi mayıs ayında Cannes'da yapılmasına rağmen, Çırak Aylardır Amerika Birleşik Devletleri'nde dağıtım bulamadı. “Bunu son derece rahatsız edici buldum ve gelecekte bizi neyin beklediğinin karanlık bir habercisi” diyor. güçlü. “Açıkçası Hollywood'daki herkes dava ya da tepkilerden korktukları için bunu başkalarına aktardı. “Hollywood'un hiçbir zaman cesaretin kalesi olduğunu düşünmüyorum ama bu hayal kırıklığı yarattı.”

kohn
1927'de Bronx, New York'ta doğdu ve erken gelişmiş bir avukattı: yirmi yaşındaydı İnfaz edilmesi için casuslar gönderdi. Yetişkinliğe kadar annesiyle birlikte yaşadı. –Strong onu “Şeytani Peter Pan” olarak tanımlıyor–ancak güçlü operatörler için çalıştı: ABD Senatörü Joseph McCarthy, mafya, Katolik Kilisesi.

Trump 1973'te onunla tanıştığında, New York'ta siyasete hile karıştırmak istiyorsanız başvuracağınız kişi Cohn'du. Korumasına aldığı kirli hukuki numaraları öğretti, ona takım elbise aldı ve onu seks partilerine davet etti. Cohn aynı zamanda kendinden nefret eden bir eşcinseldi ve teşhisini gizli tuttuktan sonra 1986 yılında 59 yaşında AIDS komplikasyonlarından öldü.

Sebastian Stan Trump'ı canlandırıyor Çırak.
Sebastian Stan “Çırak”ta Trump'ı canlandırıyor.

“Bu bir Frankenstein filmi” diyor güçlü Yaşadığı yere yakın bir Brooklyn kafesinde bir masada oturuyoruz. Buna atıfta bulunuyor Cohn Frankenstein'dır, Canavarına koz ver. “Bize böyle söylemememizi söylediler ama dürüst olalım. Cohn'un şeytani mirası inkardır ve Trump'a da bunu aktardı: dünyaya karşı kırgınlık ve cezalandırma ve nefret dolu davranma ihtiyacı.” Haylazca gülümsüyor. “Cohn sessiz emekliliğe gitseydi, dünya gerçekten çok farklı olabilirdi.”

Strong, 1978'de Boston'da doğdu ve oyuncu olmayı denemek için 2001'de New York'a taşındı. Çocukken Trump onun için neydi? “Bir biblo: Bunu ciddiye almadım. Böyle insanların geldiğini göremezsiniz… Sanki Arturo Ui'nin karşı konulmaz yükselişiBrecht tarafından”.

Bu Brad Pitt'in aklına gelebilecek bir ifade değil ama sonra Strong, Hollywood'un geri kalanının toplamından daha fazla kitap okudu. Yale'de İngilizce okudu, yakında Karl Ove Knausgaard'la konuşacak; heyecanlanıyor Tenisin iç oyunuTimothy Gallwey tarafından, çünkü ona Mark Rylance tarafından tavsiye edilmişti.

Menüye bile hayran kaldı. Sık sık bu restorana çocuklarıyla birlikte gelir (Danimarka doğumlu psikiyatrist Emma Wall adlı eşiyle üç çocuğu vardır) ve patates kızartması, şampanya, ızgara peynir ve şaraptan oluşan kombinasyon siparişlerini coşkuyla belirtir. Daha sonra Rudyard Kipling ve Rubaiyat'tan alıntılar yaparak bu çılgın gerilime hayranlığını dile getiriyor. Ekolayzer 3.

Jeremy Strong, Roy Cohn rolüyle öne çıkıyor.
Jeremy Strong, Roy Cohn rolüyle öne çıkıyor.

Kendi anılarının nasıl olacağını sorduğumda omuz silkerek “O kadar da ilginç olduğunu düşünmüyorum” dedi. “Sadece diğer insanlar hakkında konuşurdum. Bruce Springsteen 'Nothing Man' adında bir şarkı yazdı. Kendimi onunla özdeşleştiriyorum. Anılarım oynadığım tüm karakterlerdir. Bir yerdeyim ama nerede olduğunu gerçekten bilmiyorum. “Benim hikayem Jeremy'ninki o kadar da ilginç değil.”

Bunun yerine, entrikası işini körüklüyor, asla Çırak. Güçlü, Trump'a karşı balta işi yapamayacak kadar zihni sorgulamaktır; Cumhuriyetçilerin liberal Hollywood'un yapmasını beklediği şey de budur.

Evet Strong, Kamala Harris'e oy verecek. Hayır, film rakibinin hagiografisi değil. Ama muhtemelen her iki tarafın da beklediğinden çok daha hoş biri.

Strong, “Film gazetecilik doğruluğuyla araştırılıyor” diyor. “Yargılamayız, bu insanları anlamaya çalışırız. İçinde bulunduğumuz karışıklığın bir kısmı da karşı tarafı şeytanlaştırmamızdır, dolayısıyla Trump hakkında onu karalayan bir film yapmak son derece sorumsuzca olur. Kazanmak kötü bir şey. Roy jüri üyelerine bu davada önemli görünen bir şiir okudu: 'Erkeklerin hasta olarak kınadığı erkeklerde hala çok fazla iyilik buluyorum./ Erkeklerin ilahi ilan ediyorum/ Çok fazla günah ve çürük buluyorum./İkisi arasında/Tanrı'nın yapmadığı bir çizgi çizmeye cesaret edemiyorum.'”

Strong, bir yenilik, karakter ve karizma dönemi olan 60'ların sonu ve 70'lerin sonlarında film endüstrisini kasıp kavururdu. “Zamanımı kaçırdım” diyor donuk bir tavırla. “Ama onu yeniden yaratmaya çalışıyorum.” Çırak Strong bundan sonra Springsteen'de bir biyografik filmde Boss'un menajeri olarak görünecek ve ardından Boeing 737 ile ilgili bir dramada kurumsal yanlış uygulamaları ele alacak. Bunlar derinliği ve gri alanları olan önemli çalışmalar ve bu da bizi şu noktaya götürüyor: Veraset.

Strong'u daha önce Kendall'dan bunalmışken iki kez görmüştüm. Bazı oyuncular sahnede ya da sette işlerini bırakıyor ancak Strong çoğu oyuncu değil. Kendall, Roy hanedanının yaralı kara koyunuydu ve en sert sahnelerin çoğuna sahne oldu. Veraset. Strong bir keresinde bana zihinsel olarak kendini hazırlamak için kendi hayatında korkunç şeyler olacağını hayal ettiğini söylemişti. “Beni rahatsız etti” dedi ve her ne kadar onun arkadaşlığından her zaman keyif alsam da o hiçbir zaman tam olarak rahatlamadı. Peki şimdi? Kendall'ın “emekli” olmasıyla mı? Peki sessiz bir geri çekilmenin ardından? Gülümseyerek “Oyunu yeniden keşfettim” diyor. “Bazen sevinçle bağlantımı kaybettim.”

Bir rahatlama olsa gerek güçlü ve ailesinin Kendall'ı geride bırakmasını öneriyorum. “Bu gösteri paha biçilemez bir hediyeydi. Malzeme, bir ziyafet. Bu yüzden özlüyorum. Ama Kendall'ın yedi yıl boyunca verdiği mücadeleye katlanmak zordu. Ve yapmak istediğim daha çok şey var.” Yani bir Kendall spin-off'u olmayacak mı? “Bu, yapmaya devam etmek istediğim bir şey değil. Bunun hayatımın ana bölümlerinden biri olduğunun farkındayım ama onu kaçırmıyorum.”

Strong'un yavaş bir kariyeri oldu. Saygın tiyatro oyuncusu, özellikle Broadway dışı, daha önce Steven Spielberg, Kathryn Bigelow ve Aaron Sorkin'in yönettiği önemli filmlerde yardımcı rollerle öne çıktı. Veraset2018'de onu ünlü yaptı. Şöhretten bahsettiğimde omuz silkiyor. Herkesin onun kim olduğunu açıkça bildiği ve şaşkın garsonların sırayla bir sonra ne sipariş edebileceğimizi sorduğu bir kafeteryada “Bu, başkalarının gözünde var olan bir şey” diyor.

“Fakat hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmiyorum” diye ekliyor. “Hayatım devam ediyormuş gibi görünmeyen her şeye hayır dediğim, gerçekten önemli olan şeylerin gelmesi için üstü kapalı dua ettiğim uzun bir dönem geçirdim. Çok şanslıydım ama kendini beğenmiş olmanın bir faydası yok uzaktan bile “Aslında bu bir engel.”

Bırakın diğerleri harika olsun. Strong, bu yıl Ibsen'deki rolüyle Tony Ödülü'nü kazandı. Halk düşmanıve ilk Oscar'ı için yarışacak Çırak. Artık her zamankinden daha fazla, hatta Kendall olduğu zamandan daha da fazla, bu bir görevden ziyade bir işmiş gibi geliyor.

“İyi eğlenceler için bir yer var” diyor, tam olarak ikna olmamış gibi. Aksiyon filmleri mi? “Ben onları seviyorum”. Romantik komediler mi? “Pek değil.” Seri. “Ama dünya yanıyor, bu yüzden ona ayna tutmak istiyorum. Gürültünün, yapay zekanın ve dijital yaşamın arttığı bu dönemde, radikal dürüstlüğe sahip sanat her zamankinden daha gerekli. Bunun bir parçası olmak istiyorum. “