“Malvinas 1833'ten beri ulusal bir neden oldu ve tüm kıtayla ilgileniyor”

Doğal

New member
İçinde Malvinas'ı kurtar, savaş anlamları ve insan hakları alanına geç dahil edilmesi konusunda anlaşmazlıklar (XXI Yüzyıl Editörleri), Yargıç Alejo Ramos Padilla, İnsan Hakları Doktoru ve Haber Yönetimi Uzmanı, 1833'ten beri Falkland Adaları'nın egemenliği mücadelesinin tarihini ve Cecim'in insan hakları alanına Malvinas nedenini dahil etmek için yorulmadan çalışmaları detaylandırıyor. “Malvinas, ulusal kimliğimizin bir parçasıdır. Arjantinli insanlarda derinden köklü bir nedendir, adaları iddia eden ve bizi bir ulus olarak birleştiren güçlü bir paylaşılan duygudur. Sadece ortak bir duygu ve aidiyette kendimizi bulmak için sektörel çıkarlar belirledik. Telefon görüşmesinde kitaba ve bugün Malvinas'ı düşünmesi gereken siyasi ve kültürel sonuçlara atıfta bulundu.

– Cecim'in (eski savaşçılar Falkland Adaları'nın merkezi) avukatı olarak deneyiminiz nasıldı?

– Cecim La Plata ile ilk bağım, bağlantılı bir avukat aradıkları zamandı. İnsan haklarının nedenleri ve ben Chicha Mariani'nin avukatıydımBebeklerin ve diğer birçok yargının sistematik planını getirmiştim ve avukattan kaçmışlardı çünkü aramaya geldim. Pablo Vassely'nin 2007'de yaptığı şikayete devam etmesini istediler ve ve O zamanlar bana Darwin Mezarlığı'nda 123 mezar olduğunu söyledilernn olarak gömüldü (sadece Tanrı tarafından bilinen Arjantin askeri). İnsanlarla bir iş yapıyordum Arjantinli adli antropoloji ekibi (EAAF) Buenos Aires eyaletinde, bedenlerin tanımlanmasıyla ilgilidir. Buna ek olarak, Arjantinli adli antropoloji ekibinin ilk mezarlıklar oluştuğunda ve yapıldığında 85'te gerçekleştirdiği ilk çalışmayı bilecek olan, belki de kişisel olarak toplanan bir deneyim. O zaman, babam (Juan Ramos Padilla) onları çalışmaya yetkilendiren ilk yargıçtı ve Clay Snow ile EAAF'ı kurdu.

– Evet, bana bunu söylediklerinde onlara söyledim: 'Ama kimlikte nasıl çalışmadın?' Ve bana bazı girişimlerde bulunduklarını, duyulmadan ofisleri gezdiklerini ve bir şekilde adli ve politik bir strateji tasarladığım, bir şekilde yargıya ve yürütme gücüne bir iddiayı ve daha fazla akrabanın bulunduğu iki eyalet olan Chaco'ya bir yolculuk yaptıklarını söylüyorlar. Bulduğum ilk şey, kimliği belirsiz Darwin Mezarlığı'nda (Eduardo Gómez) olan bir askerin kız kardeşi Norma Gómez ve uzun bir süre sohbet ettikten sonra, kimliklere izin veren tüm olası eylemleri gerçekleştirmeye karar veriyor.

Ve bu bizi federal başkentin federal adaleti önünde bir amparo temyiz başvurusu sunmamıza yol açtı ve aynı zamanda ve aynı gün, 2011'den bahsediyorum, ulusal yürütme gücüne bir emir. Haber, aile üyelerinin sevdiklerinin kaderini bilme hakkını ve haklarını kabul etti. Ve ertesi yıl, 2012 yılında ulusal yürütme gücü konuyla ilgili harekete geçti ve uluslararası Kızıl Haç'a uluslararası iddiada bulundu. Malvinas ile ilk yaklaşımım buydu, o zaman bir sulh yargıcı olarak varsayıyorum, ama yine de Malvinas davasıyla, özellikle kimliğe yakından bağlantılıyım.

Malvinas Alejo Ramos Padilla Editoryal XXI Yüzyıl

– Adalara seyahat edebilir misin?

–Yes, 2013'te Malvinas'a seyahat ediyorum, mezarları sayıyoruz, sayı 123 idi, ancak daha sonra 122 olduğunu doğruladık ve yerel hakikat hakkının yerel sırasındaki bu tanınmaya ek olarak uluslararası iddiaların yapılmaya başladığını doğruladık. Arjantinli adli antropoloji ekibi tarafından yapılan ilk kimlikler 2017'de ve o zamandan beri Cristina Kirchner, Mauricio Macri ve Alberto Fernández hükümetlerini kapsayan bir devlet politikasıydı. Kimlikler 35 yıl sonra yapıldı. Malvinas ile bağlantılı bazı kuruluşlar tarafından muazzam bir direniş vardı.

–Bun, örneğin, o zamanlar Héctor Cisneros'u yöneten veya yönlendiren Güney Atlantik'in Malvinas ve Adaları'na düşen düşme komisyonu, sivil istihbarat personeli olduğunu. Cecim La Plata'nın her zaman kimlik iddia ettiği ve İngilizlerin işlediği savaş suçlarının, Malvinas'ın kıtada ve Clandestine gözaltı, işkence ve dışlanma merkezlerinde işlenen suçlar üzerindeki sorumluluğunu önlemek için bir tapu olarak kullanılmamasını talep ettiğini ve talep ettiği çok zor bir eleştiri vardı.

Yargıç Ramos Padilla, 2023'te Buenos Aires eyaletinin açık, eşzamanlı ve zorunlu birincil seçimlerinin (adım) son incelemesinin başında. Fotoğraf: Telam
Yargıç Ramos Padilla, 2023'te Buenos Aires eyaletinin açık, eşzamanlı ve zorunlu birincil seçimlerinin (adım) son incelemesinin başında. Fotoğraf: Telam

– Zor bir senaryo …

– Evet, aile tarafından tanıdık konuşmak çok zordu: önce sekiz akraba vardı, o zaman bize eşlik edecek 16 akraba var ve bu ilk zorluktan ve 2010'da yaşadığım saldırılardan sonra, bu eski -3 -combatants grubunun yargı tanınma ve yönetici güçlerinin eşlik etmeleri, insanların tüm bu sınıflara ulaştıkları, bunlara karşı koydukları, bunların tüm bu örgütlere başlamış oldukları zamanlarda acı çekiyorlardı. Malvinas davasına itmeye ve eşlik etmeye başlarlar. O andan itibaren, Hakikat Hakkı, EAAF, EAAF, EAA gibi insan hakları mücadelelerine özgü bazı enstrümanlar OAS'ın Amerika Hakları Araştırma Komisyonu (IACHR) Zaten 80'li, 90'lı ve 2003'te üretilen farklı enstrümanlar ve içtihat ve Malvinas davası ile hafıza, hakikat ve adalet mücadelesi arasındaki izdiham başlıyor.

–Bu kitap doktora tezinizin ürünü, değil mi?

– Evet ve soruşturma ile 1930'da farklı milliyetçiliklerle kökenleri olan ulusal ve demokratik alan olarak adlandırabileceğimiz şey içindeki bu izdihamlara da ulaşabilirim: Leopoldo Lugones tarafından yönetilen otoriter milliyetçilik; Scalabrini Ortiz ve Arturo Jauretche başkanlığında demokratik milliyetçilik; Öte yandan liberalizm. Malvinas sorunu, 3 Ocak 1833'ten başlayan ve tüm diplomatik iddialarla ilgili olan tüm diplomatik mücadeleyle açıkça bağlantılıdır. Yirminci yüzyılda, 2065 numaralı kararla Arturo Illia hükümeti iki ülkeyi bu konuyu çözmeye çağırıyor ve bir sömürgecilik iddiası olarak çerçeveliyor.

1999'da yerel mezarlığın mezarlarının önünde Malvinas'taki ölü askerlerden birinin oğlu. Fotoğraf: Mario Cocchi
1999'da yerel mezarlığın mezarlarının önünde Malvinas'taki ölü askerlerden birinin oğlu. Fotoğraf: Mario Cocchi

Malvinas davası egemenlik iddiasıyla ilgilidir, 1806 ve 1807'deki İngiliz istilalarına karşı mücadelelerle, Maradona'nın İngilizceye olan hedefine kadar zorunlu geri dönüşünü de dahil edebiliriz ve Falvland Adaları için sahip olduğumuz duygu ile ilgili olarak, doğal kaynaklarımız için, iddiamız için, Malvinas'ın davası için her şey için. Galtieri tarafından insan haklarının ihlali nedeniyle, ekonomik politikası ve daha sonra savaştan sonra bu savaş çatışmasının yürütüldüğü bir rejimi sürdürmeye çalışmak için kullanılan bir güce sahip bir neden.

– Bugün Malvinas'ın jeostratejik önemi nedir?

– Söyleyebileceğim ilk şey, genel olarak bu konuşmalara, özelleştirmeden, Malvinas'ın önemini diskalifiye eden ve hatta bir masraf anlamına gelebileceğini belirten ilk şey, gerçekte, gerçekte, birleşik Krallık ile iyi ilişkilere sahip olmak istedikleri ve Malinas'ın sadece, Malinas'ın sadece argentin için değil herhangi bir eylem yapmak istemedikleri, Lespics için değil, Amerika'nın Level, Lat'in tümü için değil, Lat Amerika için değil.

Son yıllarda, teknolojik gelişim için gerekli olan lityum veya bakır gibi mineral birikintileri olan gaz, yağ, kril ve ayrıca polimetalik nodüllerin olduğu doğrulanmıştır. Yani, artık Malvinas'ta sadece önemli telif hakları veren, aynı zamanda stratejik mineral kaynaklarına sahip olan ve Atlantik ve Pasifik arasında temel bir adım olan Malvinas'a adanmış değiller. Buna ek olarak, dünyanın en önemlilerinden biri olan bir NATO askeri üssü var. Sanki tüm bunlar yeterli değilmiş gibi, haklarını dünyanın en önemli tatlı su rezervi olan Antarktika'ya yansıtıyorlar.

– Bu yüzden aynı zamanda bir Latin Amerika nedeni mi?

– Elbette, Malvinas 1833'ten beri Arjantin halkının ulusal bir nedeni haline geldi, aynı zamanda tüm kıtayı ilgilendiren bir neden. Sadece kaynakları için değil, aynı zamanda gelişen askeri denemeler için de: dördüncü ve beşinci nesil silahlar, atom denizaltıları, egemenliğimizi ve güvenliğimizi yapan sorunlar var.

Biyografi

Alejo Ramos Padilla bir avukat, insan hakları doktoru, temel haklar yüksek lisans ve adalet yönetimi uzmanıdır. 2021'den bu yana, Dolores'te federal bir yargıç ve Buenos Aires Hükümeti İnsan Hakları Sekreterliği'nin araştırma ve hafıza alanının koordinatörü olduktan sonra, diğer pozisyonların yanı sıra Buenos Aires eyaletinin seçim yargıcı olarak görev yapmaktadır. La Plata Ulusal Üniversitesi Seçim Hukuku ve Demokraside Uzmanlığı Yönetiyor ve aynı zamanda Buenos Aires Üniversitesi ve Arjantin Atlantis Üniversitesi'nde öğretmendir. Gerçeklik denemeleri, bebek hırsızlığı sistematik planının soruşturulması, devlet terörizmine katılan sivil yetkililerin kovuşturulması ve Miguel Etchecolatz ve Christian Vonwernich'e karşı süreçler gibi insanlığa karşı suçların nedenlerine aktif olarak katıldı. Ayrıca Malvinas Ex -Combatants'ı temsil etti ve gömülü askerlerin Darwin Mezarlığı'nda NN olarak tanımlanmasını teşvik etti. Bir sulh yargıcı olarak, “Triple A”, V Ordu Kolordusu ve Bahía Blanca'nın deniz üssünün yanı sıra Buenos Aires eyaletindeki yasadışı casusluk tarafından yapılan gerçekleri araştırdı. O kitabın yazarı Arjantin'de İnsanlığa Karşı Suçlar (2011) ve Malvinas'ı kurtar (2024).