Elisabeth Moss “Hizmetçinin Masalı” na veda ediyor: “Mükemmel Bir Çember”

Doğal

New member
Böylece son sezonu Hizmetçinin Hikayesi (Arjantin'de Paramount+) Bu tür, serinin, mevsimlerini biraz başka bir şekilde uzatırken, takipçilerinin beklentilerini karşılamayı bırakmadan, diğerlerinin de iyi bir resepsiyon göz önüne alındığında, iyi bir resepsiyon göz önüne alındığında, her ikisini de sağlayan başlangıç noktasına geri dönerek, sanki kendi içinde tekrar başarıyı garanti etmiş gibi yapmak zorunda kaldı. Denemeye değer. Serinin ilham alan on son bölümünde Margaret Atwood'un 1985'te yayınlanan distopik romanı – görünüşünün 40 yılı tamamlandı –şimdi bir öncekinden daha yumuşak, daha izin veren, daha esnek, daha arkadaş canlısı olan yeni Bethlehem olarak adlandırılan Gilead'e döneceğiz? En azından görünüşte.

Anlaşılıyor: büyük kümeleme Bu hikayeden, o distopya toplumunun dinamiklerini, hizmetçilerle olan törenleri (ihlaller!), Komutanların eylemlerini, eşlerin rolünü, Martas'ın görevlerini, Martaların ve AU'yu, Gilead (eski Amerika Birleşik Devletleri), kadınların tayin ettikleri için, tövbe ettikleri için, tövbe ettikleri için, kadınların tayin ettikleri ve tayin ettikleri şeyleri görmek oldu. – Güçlü ailelere. İlk iki mevsim bu konuda görkemli ve çok sayıda Emmy Ödülü kazandı.

Video

“Hizmetçinin Hikayesi” nin son sezonu

Altıncı ödülde, Gilead'den kaçmak için çok fazla mücadele gören Haziran Osborn ile tanışacak – zaten Serena Joy – Gilead'den sürgün edilen/ sürgün edilen – tam olarak … evet, Gilead'in baskıcı rejimine geri dönmek için. Haziran anlaşılır bir güdüyle: Totaliter rejimin başlangıcında (ve 2017'de 1. Sezon 1), ikinci kızının diğer insanların ellerine bakmasını ima etmeyi ima etmeyi ima ediyor ve bu yüzden ondan uzaklaşıyor. Ayrıca, bu noktada Haziran ayında nasıl bildiğimizi bilmek, son hamle veren ve bu otoriter teokrasinin sert çekirdeğini gerçeklerin yerinden yok eden kişi olmak istediğini biliyoruz.

Öte yandan Serena bunu ilahi bir çağrı ile yapacak, Tanrı ona bir görev verdi, bu sefer Puritan teorik bir toplumu (şimdi kızlar okuyabilir ve yazabilir), verimli ve üretken (şimdi bir döllenme merkezi yaratmaktır) ve her şeyden önce temelci Hıristiyan, olumsuz, dini, amen. Bir şey için yeni Gilead'e yeni Bethlehem: Nueva Belén denir. Eğer eski Gilead'in (kadın düşmanı ve maço, inanan ve despotik) temellerini koyarsa, yeni ve en iyi bir ulusun temellerini değiştirebilir – önerir. Bu iki kadın, Haziran ve son savaşın dizginlerini taşıyan düşmanı Serena olacak.

Haziran ve Serena, aşk ve nefret arasında, “Hizmetçinin Hikayesi” nde.

Beşinci sezondan bu yana iki yıldan fazla geçti, 2022 sonunda piyasaya sürüldü. Bu son aşama, Bruce Miller Projenin başında, uzun bir aralıktan sonra gelir: dizi Hollywood senaryo yazarlarından ve kısa bir süre sonra Elisabeth Moss'un hamileliğinden ve diziye son katılımından etkilendi. Peçe. Dergi ñ Son sezonun dünya prömiyerinden önce, önde gelen oyuncu ile uluslararası bir basın toplantısına katıldı. Hizmetçinin Hikayesi9 Nisan. Dizinin devamı olacak Willstam üretim sürecinde.

– Haziran ayında öfke dolu yerlere gittiğini gördük ve geçen sezon, öfkenin frenlenmesi veya daha büyük bir iyilikle yeniden şekillenmesi gerektiğini belirlemek için onun bir gezi üstlendiğini gördük. Bu yeni sezonda Haziran ne zaman?

– Nereye koyulacağını ve nasıl düzeltileceğini öğreniyor. Öfkenin gerekli olduğu zamanlar vardır ve bundan yararlanması gerekir. Ama bence duygularını biraz daha kontrol ediyor. Aslında, bu yıl yaptığı en önemli ve güçlü hareketler mutlaka öfkeye dayanmak, bir sevgi ve fedakarlık yerinden geliyor. Çok zor kararlar vermelisiniz, ancak rastgele bir tutku için değiller. Farklı bir yere, biraz daha hesaplama, daha fazla kontrole geçti.

– Dizi dünya çapında yıllar boyunca kültürel bir fenomen haline geldi. Sahip olacağı muazzam kültürel etkiyi beklediniz mi?

– Hayır, hiç. İlk sezonda insanların onu görmesini bekledim. İnsanların ne cevaplayacağını ve hissedeceğini bilmiyorsunuz. Şimdi belki de ilgiye biraz daha alışıkız, çünkü bu büyük ölçüde zamanın ruhunun ve insanların duygularının bir parçası olan bir şeydir.

Elisabeth Moss, kahraman ve yönetmen bazı bölümlerde Hizmetçinin Hikayesi.
“Hizmetçi Masalı” bölümlerinde kahraman ve yönetmen Elisabeth Moss.

– Haziran'ın annesi Holly ile olan ilişkisi yıllar boyunca en harika hikaye oldu. Nasıl gelişti?

– Serinin çok önemli bir parçası, annesi Holly ile ilişki. Onu geri getirebildiğimiz için çok mutluyum çünkü Haziran'ın hikayesine nasıl devam edeceğimizi bilmiyorum ve bu serinin annesi olmadan sonuna ulaşacağımızı bilmiyorum. Holly'nin deneyimi ile Haziran'ın deneyimi arasındaki paralellikler seri için aşkın. Açıkçası, annelik meselesi çok önemli bir konudur, Haziran ve hayatın temel amacı iki kızı için iyi bir anne olmaktır. Annenle kendi deneyiminize güvenmeden bu hikayeyi nasıl anlatabilirsiniz?

Bunu anneleri veya babalarıyla veya babanızla yaşayan herkesin değiştiğiniz olduğunu düşünüyorum. Büyürsiniz ve belki de ebeveynlerinize biraz daha fazla almaya başlarsınız, ya da kendinizi görebilirsiniz, eğer bir çocuğunuz varsa, bu güzel bir şeydir ve hayatta yaşlandıkça gelişir. Keşfetmek bizim için çok güzel bir şeydi ve sezonun sonunda Haziran ayının annesine işaret ettiği harika bir an var. Hepimiz hayatımızın bir noktasında deneyimledik, bana öğrettiğiniz şey için kimim ve umarım bunu iyi bir şekilde. Bu yüzden, Haziran'ın kendi annesiyle ilişkili olmadan, esas olarak anne olarak olan gezisini keşfetmek imkansız olacağını düşünüyorum.

Haziran ve ikinci kızı Hizmetçinin Hikayesi.
Haziran ve ikinci kızı, “Hizmetçi Masalı” nda.

– İlk sezon 2017'de yayınlandı, bu yüzden sekiz yıl sonra ABD kadınlar için daha karmaşık ve zor bir yer. Gerçekliğin programınızda ne tür bir etkisi var?

– Sık sık bana bunu soruyorlar, ama her zaman serilerimizin, hikayelerimizin ve sezonda yapacağımız şeylerin bazen yayınlanmadan iki yıl önce olduğuna işaret etmeliyim. Bu nedenle, etki tam tersidir. Etrafınızda olan şeyler sizi etkilemiyor, ancak bunun olduğunu söylemiyoruz, bu yüzden programa koyacağız. Diziyi yazmıyorum, ancak yapımcı ve yaratıcılar olarak yapmaya çalıştık, bu insanların ve bu karakterlerin hikayelerini anlatmak ve onları karmaşıklaştırmak, onları samimi yapmak.

Dürüst olmaya çalıştığımızda, işimizi iyi yaparsak, bu etrafımızdaki dünyayı yansıtır. Bir bakıma durumsaldır. Ancak çevremizdeki dünyayı yansıtmaya çalışma şeklimiz kasıtlı değildir. Sadece bu karakterler hakkında samimi olmaya çalışıyoruz. Ancak Margaret Atwood'un 1985'te bu kitapta yaptığı şey budur. Bu karakterler, deneyimleri hakkında samimi oldu. İşte bu yüzden inanılmaz derecede alakalı. Ve sonra 10 yıl sonra alakalı oldu. Ve bu yılın 40. yıldönümünde alakalı. Bir bakıma yolu açtı.

– Haziran gibi çektiğiniz ilk sahneyi hatırlıyor musunuz ve geçen sezonla nasıl karşılaştırıyorsunuz?

– Haziran ayına kadar çevrelediğim ilk sahne, aslında ilk günden önce ve akvaryumda olan sıfır gün dediğimiz şeydi. Dizide kaydettiğimiz ilk şey Hannah ve Luke ile akvaryum flashback'leriydi. Ve geçen sezon için ne kadar mükemmel olduğunu söylemeye bile başlayamıyorum. Programı üçü arasındaki ilişki ile başlatmak için güzel bir yoldu.

Margaret tarihin döngüsel doğasından bahsettiği gibi, kapalı bir daire kalitesi olduğuna şüphe yok. Bruce Miller'ın konuştuğu şeylerden biri, bu programın bir daire olduğunu ve gerçekten öyle olduğunu hissetmesiydi. Görünüşe göre o gün sıfırdan sonuna geldik ve bu tür mükemmel bir daireye indik.

Döküm ve yapımcılar Hizmetçinin Hikayesi.
“Hizmetçinin Hikayesi” nin oyuncuları ve yapımcıları.

– İsrail'de kadınlar hükümetin kadın haklarına zarar verebilecek yasaları onaylamayı planlıyor. İkonik kırmızı elbiseyi bir direnç sembolü olarak giyerler. Diğer ülkelerde de benzer protestolar oldu. Bundan bir şey geldi mi?

– Kendimi çok dürüst hissediyorum. İnsanların bu kıyafeti aldıkları ve onu bir direnç sembolü olarak kullandıkları, basit bir gücün sembolü olarak kullandıkları beni onurlandırıyor. Aslında, bu programda bu programda giriyoruz. Bu sezon, bu üniformanın bir direniş jesti olarak kullanımı hakkında harika bir tema var. Gilead ve olgusal güçlerin başlangıçta bu kadınları utanç sembolü, utanç sembolü olan kırmızı renk, bir direnişin sembolü haline geldiği ve bu sezonun büyük bir kısmının bizi çevreleyen toplumu yansıttığı bir direnç sembolü haline geldi. Sadece bir onur gibi geliyor. Ve o gardırobu giymekten gurur duyuyorum. İlk sezondan itibaren benim için çok önemli. Kendimi güçlü hissediyorum, bu takımda güçlü hissediyorum.

– Diziyi yönetmenin yanı sıra, bölümleri de yönetti ve bu sezon da bizi reddediyor. Yönetmen sandalyesinde nasıl oturuyordu, ama özellikle sezonun son bölümleri için?

– Bu serinin son iki bölümünü yönetebileceğime inanamadım. Bana dört yıl önce bunun olup olmayacağını sorsaydı ya da bir milyon yıl içinde bunun olacağını söylerdim. Sahip olmaktan onur duyuyorum. Yetişkinlerin bunu yapmama izin verdiğine ve Hulu ve MGM'de ortaklarımın desteğini aldığım ve üreticilerimizin çok minnettarım.

Yazar Margaret Atwood'un Cameo'sunun 1. Sezonun 1. Bölümünde Hizmetçinin Hikayesi.
Yazar Margaret Atwood'un Cameo, “Hizmetçi Masası” nın 1. Sezonunun 1. Bölümünde.

– Ne demek istedi Hizmetçinin Hikayesi Kişisel ve profesyonel yaşamınızda?

– Bir sanatçı olarak hayatımı ve kariyerimi tamamen değiştirdi. Uzun zamandır 30 ve uzun yıllardır hareket ediyorum ve bu yapımcı olduğum ve bunu yapmayı öğrendiğim projeydi ve gerçekten profesyonel bir kariyer olarak aldım. Ve sonra, elbette, ben de yönetmen oldum. Hayatım profesyonel düzeyde tamamen farklı.

“Kariyer” demeyi sevmiyorum, çünkü gerçekten benim için bir sanat formu ve yapmayı sevdiğim bir şey, ama teknik olarak hesapların ödeme şekli, bu yüzden her şey benim için kişisel düzeyde değişti. Bir takımın nasıl yönetileceği, bir oyuncu kadrosu hakkında çok şey öğrendim. Son dokuz yıldır dizideyken bir kişi olarak çok büyüdüm.

– Haziran ve annesi arasındaki ilişki hakkında biraz konuştu. Beşinci ve altıncı sezon arasında kendiniz anne oldunuz. Bu deneyim program ve ele aldığı konular hakkındaki fikrinizi nasıl değiştirdi?

– Benimle ters bir yöntem oyuncusu olarak konuştular. Diziden sekiz yıl geçirdim, bu tür ikonik anne olan bu SuperMamá'yı oynadım ve sonunda anne oldum. Serinin belirli hikayeleri hakkındaki bakış açımı ne kadar etkileyeceğimi fark etmediğimi hissediyorum ve sadece daha duygusal hale getirdiler. Anneleri ve çocukları içeren bazı şeylerle harika ve güzel bir şekilde daha kişisel ve duygusal bir ilişkim var. Elbette duygusal düzeyde birçok şeyi anladım çünkü sevgiyi ve bu tür umutsuzluğu anlıyorum. Ama belki de biraz entelektüel bir seviyedeydi. Şimdi her şey çok daha viseral hale geldi.